fredag 21 oktober 2011

Khadaffi är död! Leve Khadaffi!Det var en mörk dag igår för alla anti-imperialister. Hemma hos oss skrek en kär vän rakt ut när hon fick dödsbudet och jag själv släppte ett par tårar i eftermiddags. Hur kan det vara så, det kräver en förklaring, jag misstänker att även bland den lilla skara som läser denna blogg tycker flera att vi är "dumma i huvet". 


Khadaffi har gått fån att vara en patriot som nationaliserade oljan på på 60-talet till en skurk och sen till en hjälte. Han representerade under sitt liv från början vad jag förstår den nationella borgarklassen i Libyen, därefter förföll han som ALLA dessa nationella kapitalister ALLTID gör och gav efter mer och mer för imperialisterna och sålde de facto ut landet bl.a. till Italien. Jo, det spelar roll var pengarna från oljan tar vägen, eller hur? 


När världens mest effektiva förintelsemaskin sedan går till angrepp mot en förtryckt nation och han modigt ställer i ledningen för motståndet då är han åter en patriot som är på folket sida. För det spelar som sagt roll var pengarna tar vägen, hur blir det nu med fri sjukvård och bostad åt alla i det ny-liberala helevete a lá Irak som de skapar? Den borgerliga demokrati som de bygger upp kommer alltid vara mycket passande för dem som har så mycket finansiell styrka att de OAVSETT REGERING kan styra politikens riktning i det ena eller andra landet. Det är därför som USA hatar vissa "diktaturer" så mycket, de länder som stretar emot KAN INTE HA borgerlig demokrati om de vill kunna behålla en gnutta självständighet. Låter det konstigt, jag förstår det, men argumentera gärna emot, snälla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar