söndag 23 oktober 2011

"Jag ber mina anhängare att fortsätta motståndet, och slåss mot Libyens utländska angripare, i dag, i morgon och alltid."


"Jag ber mina anhängare att fortsätta motståndet, och slåss mot Libyens utländska angripare, i dag, i morgon och alltid.

Låt de fria människorna i världen veta att vi kunde ha förhandlat och sålt ut vår sak i utbyte mot ett säkert stabilt liv. Vi fick många erbjudanden om detta men valde att stå i främsta ledet i konfrontationen, som en medalj för plikt och ära.

Även om vi inte segrar omedelbart, så kommer vi att lära framtida generationer att valet att skydda en nation är en ära och att sälja ut den är det största sveket som för alltid kommer att gå till historien för trots andras försök att hävda något annat.” -Khadaffi


Motståndet har en sida som är värd att ta en titt på ibland. 
http://libyasos.blogspot.com/.

Argumentationsteknik? Hur bör man bemöta de som svalt propagandans "diktatur eller demokrati"-ram. Libyen var en "diktatur" och införande av "demokrati" rättfärdigar tiotusentals döda. "Skulle vi bara stått bredvid och tittat på när denna diktator dödar sitt eget folk?". Frågan är mycket listig för att det är lätt att i hasten glömma att utgångspunkten är helt absurd. Varför skulle någon vanlig människa vara VI med monopolkapitalets stat i Sverige eller USA? Dessutom, då ledningen för de sk rebellerna sedan länge hade utvecklat nära band med imperialisterna och de hade beväpnats av dem så är det ungefär som att bli påkommen med att länsa kassavalvet i en brinnande bank och försvara sig med att man "bara skulle släcka elden" som man själv har tänt. Man kanske kan ställa en motfråga, "Är det rätt att starta reaktionära inbördeskrig i ett land som en ursäkt för att gå till anfall mot det?". Alla reaktionära krig börjar med en lögn, blev inte Hitler anfallen av Polen? Eller Gustav III när han startade krig mot Ryssland? De kan ALDRIG säga vad krigen handlar om, det skulle demoralisera soldaterna och ställa till med oroligheter på hemmaplan.

När man hör och ser blodtörsten hos krigsanhängarna i Sverige kommer man att tänka på Goebbels tal till byråkraterna om det "Det totala kriget", 1943 (efter Stalingrad), alla idioterna är hänförda inför vad som garanterat skulle bli deras egen undergång. Särskilt obehagliga är alla de blodtörstiga förstoppade lidingödamer (ursäkta manschauvinismen) som euforiska slickar sig runt munnen i TV-soffan när liket av Kadaffi visas upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar