tisdag 17 maj 2011

Folkets revolutionära kamp firar 31 år idag!

Idag för 31 år sedan inledde kamraterna den ny-demokratiska revolutionen i Peru i Ayacucho. Imperialisterna har sina bemärkelsedagar och vi måste ha våra. Bilden nedan är målning som gjordes av kamraterna i kuststaden Chiclayo vid samma tid förra året.

Splittra revolutionärerna, en imperialistisk strategi

"The struggle against violent extremists will not end with a single battle or
campaign. Rather, we will defeat them through the patient accumulation of quiet
successes and the orchestration of all elements of national and international power.
We will succeed by eliminating the ability of extremists to strike globally and
catastrophically while also building the capacity and resolve of local governments
to defeat them regionally. Victory will include discrediting extremist ideology,
creating fissures between and among extremist groups and reducing them to the
level of nuisance groups that can be tracked and handled by law enforcement
capabilities
." (vår fetstil)


http://www.defense.gov/news/2008%20national%20defense%20strategy.pdf
(se kapitlet "Win the long war")

Utdraget ovan kommer ur USA-imperialisternas strategidokument från 2008. Anledningen till att vi vill lyfta fram detta utdrag just nu är att en person som "googlar" på "Partido Comunista Perú" möter en uppsjö av olika sidor som skriver om detta ämne. Vad i hela världen skall man då tro på? Den första frågan som vi alltid ställer oss är vem som tjänar på det som skrivs. Politiska budskap är ju som bekant uttryck för olika klassers intressen och internet är knappast en "frizon". Internet kontrolleras av USA-imperialisterna och de jobbar aktivt med att använda internet för att: "creating fissures between and among extremist groups and reducing them to the level of nuisance groups". De som drev sidan "www.kansansota.net" fick t.ex. nyligen smaka på finanskapitalets censur, sidan förbjöds helt enkelt och togs bort.

På youtube finns lite olika filmer som sägs visa "sendero luminoso" (PKP) på olika sätt. Gemensamt för nästan alla nyare filmer är att de alla visar personer som direkt eller indirekt säger att kampen skall läggas ner, att man skall sluta fred med imperialisterna, eller att den ideologi man följer är skräp.Vem tjänar på det?

"Victory will include discrediting extremist ideology"

På youtube ligger en film som heter "Sendero luminoso muestra sus armas". Det står att filmen har visats 31,515 ggr. Det är verkligen ett bra jobb de har gjort, innehållet i filmen, som vi kommer till, har alltså nått över 30,000 intresserade personer. Det är bra mycket mer än många andra sidor (t.ex. denna).

Vad uttrycks i filmen (ej i viktordning)?

1. Att det är viktigt att posera med vapen istället för att hålla vakt.
2. Att partimedlemmarna följde ordförande Gonzalo slaviskt.
3. Att revolutionärerna är onda slaktare som dödar "oskyldiga" och den person som leder är en fegis som skyller på andra.
4. Att politiken inte är viktig utan individerna.
5. Att ordförande Gonzalo och Feliciano utövade "terrorism" (tillåt oss skratta).
6. Att ordförande gonzalo ifrån fängelset har skrivit på något slags "fredsavtal" med imperialisterna. Vilket påståendet att Gonzalo "traficar" med PKPs namn syftar på.
7. Att revolutionärerna är avskilda från folket, folkkriget är inte ett massornas krig, där alla organiseras i byarna, i folkmilisen och huvudstyrkorna, där folkarmén deltar i jordbruksproduktionen och bygger brunnar m.m  utan gerillan är en börda för folket och tar upp "knarkskatt". Alltså, PKP är enligt filmen "knarkterrorister".
8. Att PKP hatar homosexuella vilka kommer att "botas" bara segern är vunnen. Vilket också kommer hända alkoholister m.fl.
9. Att PKP numera förespråkar den trotskistiska parollen "Leve den proletära världssocialistiska revolutionen". dvs att man inte skall utveckla ny-demokratiska revolutioner i tredje världen.

Alltså, innehållet i filmen tjänar imperialisterna och deras strävan att deskreditera den revolutionära ideologin. Efter att har försökt blåsa upp de som har gått över på USA-imperialisternas sida och vill "sluta fred" försöker man nu föra fram en annan variant som säger att Ordförande Gonzalo är en förrädare men att de "vill fortsätta". Är det inte lustigt, de vill "fortsätta" men de förkastar alla de erfarenheter som den första kongressen baserades på 1988, efter 8 års folkkrig. Den ideologi som PKPs medlemmar följer finns framförallt uttryckt i de dokument som antogs på den 1:a kongressen under ordförande Gonzalos ledning. De skall alltså "fortsätta" men numera under trotskistiska paroller och med "demokratiskt folkkrig" (öh, är det möjligen Avakian eller Prachanda som har hittat på detta?). Läs och begrunda, här finns lite "dokument" som i huvudrag uttrycker det viktigaste som sägs i filmen. 

Oavsett om filmen är helt påhittad, manipulerad, eller ihopklippt så tjänar innehållet helt och hållet imperialisternas planer. Finns det verkligen en väpnad grupp som står för allt det som filmen antyder så är det bara en tidsfråga innan den kommer sopas bort och försvinna på historiens sophög.

-