fredag 18 mars 2011

Bekämpa den imperialistiska agressionen! Försvara Libyens rätt till nationell suveränitet!

Under åren har USA och andra imperialister inte bara givit allt stöd till reaktionärerna i olika länder och hjälpt dem att undertrycka folkens revolutionära rörelser; de har också direkt planerat och genomfört många kontrarevolutionära beväpnade aggressioner och interventioner, dvs de har exporterat kontrarevolution. Deras intressen för Libyen har ingenting att göra med att de vill "försvara civila". Kan de verkligen lura någon efter att de under senaste decennierna t.ex. bara i Irak har mördat flera hundratusen "civila"? De vill att Libyen som redan idag är en förtryckt nation där imperialistmakten Italien har starka intressen än mer skall underkasta sig, sälja ut nationens tillgångar och än mer bli marknad för imperialistiskt kapital och varor.

"Flygförbudszonen" och kommande bombningar är ett ur vår synpunkt brottsligt kränkande av Libyens nationella suveränitet. Det helt rättfärdiga upproret mot Khadaffi-regimen och de anti-imperialistiska krafterna har i längden allt att vinna på att imperialisterna INTE tillåts tränga in i landet. Det enda uppror som imperialisterna kommer acceptera är ett uppror som säljer ut landet till imperialisterna.

Vi som stödjer folkets kamp mot imperialismen i Peru och andra länder måste göra allt vi kan för att bekämpa imperialistiska agression mot Libyen och försvara alla folks rätt till nationell suveränitet.