onsdag 20 april 2011

Alan Garcia pratar om hur korrumperad han är och om sina planer på statskupp

En av Perus mest kända krönikörer Jaime Bayly berättar i veckan om ett möte han hade med den avgående presidenten Alan Garcia Perez. Enligt journalisten hade Garcia först försökt övertyga honom om att ställa upp i presidentvalet. Bayly hade då frågat om vad man tjänar varpå Garcia svarat 3000 dollar. Journalisten som tjänar mycket mer sa att han aldrig skulle ha råd att leva på den lönen. Presidenten svarade så med det mycket avslöjande: "Fattar du inte, mannen, pengarna bara kommer!!"

Vidare under samtalet hade Alan Garcia Perez enligt Bayly också sagt att han aldrig skulle låta Ollanta Humala (a.k.a. Kapten Carlos) få presidentposten och slog fast att han skulle genomföra en statskupp om denne vann, något som inte verkar alltför osannolikt med tanke på att han vann första omgången av presidentvalet. Det återstår att se om detta bara är en propagandakupp till stöd för Humala, som knappast förlorar några popularitetspoäng på att den hatade avgående presidenten ogillar honom.

Ovan: Alan Garcia Perez tillsammans med sin husse.
Nedan: Jaime Bayly

Om 1:a Maj!

Tänkte bara att nu när vi börjar närma oss arbetarklassens högtid 1:a Maj så anser jag att det är viktigt att passa på att lyfta fram folkets kamp i Peru. Där folket verkligen kämpar för att ta makten i landet.
Här i Sverige tågas det med pompa och ståt en dag om året då alla talar om hur man skulle kunna göra det bättre för folket.
Men det händer tyvärr inte så mycket.
Låt oss föra fram folkets kamp och se det konkreta som händer i världen!

Eva

Om att stödja folkets kamp

Hej
Ville bara säga att det är bra att det sprids mer information om folkets kamp i Peru, speciellt eftersom det råder total mediatystnad i Sverige. Folket har kämpat länge i Peru och kamraterna förtjänar allt stöd de kan få. Folkkriget är folkens väg. Nu kommer snart den gamla staten i peru hålla sitt valspektakel och jag hoppas alla verkligen anstränger sig för att säga ett sanningens ord till reaktionen om falskheten. Valen tjänart bara till att legitimera den gamla ordningen.
Jacksson