måndag 30 maj 2011

Nu fortsätter vi valbojkotten! NO, VOTAR!

USA-imperialisterna och den peruanska regimen kommer på söndag den 5:e juni att hålla en andra presidentvalsomgång. Syftet med valet är att kanalisera folkets missnöje in i den gamla statens byråkratiska struktur. Det peruanska folkets problem beror som bekant på  imperialismen, byråkratkapitalismen och halv-feodalismen. Inget val i världen rubbar dessa problem, tvärtom så tjänar valen till att förstärka problemen därför att en del sätter sitt hopp till de "folkvalda" istället för att kämpa. Här nedan är information om tid och plats för valen:

"Este mensaje es para informarles que la segunda vuelta de la Elección Presidencial 2011 se llevará a cabo el domingo 5 de junio del presente, de 08:00 am a 16:00 pm, en los mismos locales en los que se realizó la primera vuelta:
- En Estocolmo: Åsö Vuxengymnasium, ubicado en Blekingegatan 55, 118 94 Estocolmo (estación de tren más cercana: Skanstull).
- En Malmö: Hotel RadissonBlu, ubicado en Östergatan 10, 211 25 Malmö."

Alla som vill bidra till valbojkotten är välkomna att kontakta oss på:
peruinformation@yahoo.se

"Valmarkanden 1985"


Frank

Medlemsmöte, v. 21. Studier och arbetet med Anti-imperialisten

Vi sjöng och provade att dansa till vår kärlekssång. Den låten har en sådan takt att den faktiskt går riktigt bra att dansa till. Under studierna provade vi för att se om pionjärnerna (barnen) kunde hänga med i materialet om man förklarar samtidigt. Det visar sig att det går men att man självklart får hålla sig till att förklara grundbegrepp. Efter studierna som handlade om den nya makten lästes det upp en början på en ny artikel om situationen i Peru (till tidningen). Nästa vecka (dvs denna) hoppas vi att få höra ett kort föredrag om Mariategui och om folkkrigets inledande.