tisdag 15 mars 2011

Bör världens länder erkänna Folkrepubliken av ny-demokrati (under formering)?

I folkrätten som i viss utsträckning reglerar världens länders mellanhavanden finns det vissa etablerade kriterier för när en stat bör erkännas som ett stat bland andra. Ove Bring som är professor i folkrätt på Stockholms universitet skriver följande i en artikel från 2008:

"För att erkänna en stat inom folkrätten måste vissa kriterier vara uppfyllda. Ett är att det ska finnas ett folk som självt vill bli erkänt som en stat.". "Förutom folkens självbestämmanderätt, finnas tre kriterier som ska vara uppfyllda för att man ska kunna utropa en stat enligt folkrätten: Det ska finnas ett territorium, det ska finnas en befolkning på territoriet som kan vara statsbärande, och det ska finnas en regering som kontrollerar territoriet."

Vi vet att de flesta imperialistiska länderna eller deras halv-kolonier i allmänhet i dagsläget antagligen inte har några ekonomiska eller politiska intressen som gör att de vill erkänna Folkrepubliken av ny-demokrati (under formering) men dessa frågor som rör folkens självbestämmanderätt är viktiga och vi återkommer till dem.

FRANK

Medlemsmöte: Kampanj för startande av studiecirklar

Mötet inleddes med att en ny version av den nya sången spelades. Debatten om innehållet utvecklades och diskussionen kom återigen in på frågan om innehållets förhållande till den demokratiska revolutionens program. Någon ansåg att vissa formuleringar var mer passande för en socialistisk revolution eftersom de kunde uppfattas så att de riktar sig mot kapitalismen i allmänhet och inte enbart mot byråkratkapitalismen. Målsättningen för denna etapp av revolutionen är ju att konfiskera monopolkapitalet och stödja det nationella kapitalet.
En kamrat fortsatte med att presentera resten av boken om kokain. Den andra halvan av boken var inte lika relevant för vårt arbete men alla deltog i en intressant diskussion om varför man blir beroende av kokain. Arbetslöshet och social misär verkar vara själva förutsättningen för en mer utbredd narkotikaanvändning.

En rapport lämnades också om affischeringen som några kamrater har genomfört på offentliga institutioner. Kamraten menade att det verkar som partierna i Sverige inte är intresserade av folket mellan valen för man ser ingenstans några affischer eller liknande.

Två bildvisningar genomfördes, en om imperialisten Ira Rennerts förstörande av miljön (livsförutsättningarna) i staden La Orroya och en om en annan aspekt av folkmordet folkmordet. Det berättades t.ex. om Barrios Altos massakern där 15 personer dödades av regimens dödspatrull på en grillfest i Lima.
FRANK

Den nya maktens luftvärn slår tillbaka angrepp!

I sitt krig mot folket så använder sig regimen ofta av helikoptrar då de ofta inte är tillräckligt militärt starka för att röra sig på marken och inte kan ta sig fram i terrängen. När folkmördarna i armén kommer så bränner de allt, stjäl allt och dödar allt, men folkets styrkor står inte handfallna. Under de senaste åren har vi kunnat se att luftvärnsstridskrafterna hos FBA ständigt förbättras och fler och fler av fiendens dödsbringande maskiner har skjutits ner. I detta fall blev den peruanska flottans konteramiral Carlos Tello Aliaga, högsta ansvarige militär i "Comando VRAE", skadad då hans helikopter besköts av Folkets befrielsearmé (FBA).

FOLKE

Arbetare mördade

Under de senaste veckorna har den peruanska regeringen beordrat trupper mot guldvaskare i Madre de Dios. Regeringen skickade specialförband för att förstöra de mudderverk som används för att frigöra slamm från flodbädden. Arbetarna gjorde motstånd och försvarade sitt levebröd. Soldaterna bestämde sig då för att helt enkelt mörda arbetarna. Regeringen har skickat ut en mängd falsk information för att rättfärdiga sitt mördande, allt ifrån att det skulle röra sig om illegala kinesiska bolag som tagit sig in i djungeln till att miljön förstörs. Sanningen är den att under de senaste åren av accelererande utförsäljning av landet (vilket likaså var anledningen till massakern i Bagua 2009) har regeringen såld ut rätten att utvinna mineraler till utländska, huvudsakligen amerikanska imperialistiska bolag och gör nu allt för att skydda sina herrars investeringar. Trots repressionen så fortsätter arbetarna i Madre de Dios att kämpa och regeringen har blivit tvungna att suspendera förstörandet av mudderverken ett tag. Det sista är med all säkerhet inte sagt om konflikten.

Mördade arbetare, ("Ådalen" sker igen och igen överallt på jorden)

FOLKE

Bönder avslöjar övergrepp


Enligt borgerliga tidningen Correo så har byborna från distriktet Llochegua (Ayacucho) gett ut en offentlig uttalande angående armens övergrepp mot folket under februari. Trupper från den peruanska armen, från marinen och från den Nationella polisen  (PNP )har gjort intrång på deras bostad vilken tid som helst, rotat på deras saker och även stulit deras ägodelar som är av värde. Det har även kommit fram att ungdomar och framförallt unga flickor blir förhörda i enrum.

Maj