lördag 10 september 2011

Manifestation idag: 19 ÅR AV ISOLERING OCH KAMP. INGET GLÖMT INGET FÖRLÅTET. FÖRSVARA ORDFÖRANDE GONZALOS LIV!





Innehållet i flygbladet som delades ut idag:

LÄR AV ORDFÖRANDE GONZALO OCH FÖRSVARA HANS LIV!

I mer än 19 år har dr Abimael Guzman, mer känd som Ordförande Gonzalo, suttit isolerad i en minimal fängelsecell i Peru. Hans ”brott” är hans orubbliga kamp för folkets befrielse från ett uråldrigt och benhårt förtryck. Ordförande Gonzalo, som är gammal och sjuk i bl.a. psoriasis har under alla dessa år fortsatt kämpa väl medveten att bara folkets seger i hela landet kan ge honom friheten åter.

Under dessa 19 år har den peruanska regimen, kontrollerad av USA-imperialismen, vägrat låta folket få höra hans röst. Regimen påstår, passande nog, att han predikar att man skall sluta kämpa. Detta är så klart deras högsta önskan, men sedan talet han höll den 24:e september 1992, då han manade till fortsatt kamp, har han inte fått tala fritt inför världen. De politiska grupper som spelar med i deras spel och sprider fiendens önskningar att kampen skall läggas ner: Movadef, José- och Artemiogruppen, visar alla i praktiken att de har gått över till fienden.

USA-imperialisterna är övertygade om att de måste smutskasta upprorsrörelsers ledare och deras ideologi[1] för att kunna besegra dem. Vi vill därför göra klart att även om de efter tortyr lyckas knäcka någon ledare kan de aldrig ta ifrån oss lärdomarna från deras handlingar och  skrifter. Ingenting kan få oss att sluta ropa:
Lär av Ordförande Gonzalo! För detta ändamål har vi byggt en ny hemsida som heter: 

www.presidentegonzalo.org

Vi skall aldrig tillåta att han som har lett Perus folk i kampen mot förtrycket och inspirerat miljoner människor falla i glömska.

Slutligen en allvarlig uppmaning till alla som vill se ett slut på förtrycket i världen att ta honom som exempel i kampen och studera hans skrifter.

19 ÅR AV ISOLERING OCH KAMP

INGET GLÖMT INGET FÖRLÅTET

FÖRSVARA ORDFÖRANDE GONZALOS LIV!

Stödkommitteerna för den demokratiska revolutionen i Peru (SKDRP)     
10 september 2011