lördag 29 januari 2011

USA ESKALERAR KRIGET!

“om amerikanerna vill skicka trupper för träning, eftersom de har helikoptrar och satellit- och kommunikationsintruktörer här, är de välkomna.”

     Så sa Perus president Alan Garcia den 7 september, 2010. USA har sina specialstyrkor (SEALs) på plats och flera militärbaser (Mazamari, Santa Lucia, Iquitos, Pichiari m.fl). Sedan 1992 leder de direkt sina peruanska militära marionetter (genom CIA) i kriget mot folket. Peru är ju som bekant inget självständigt land. Det är ekonomiskt och militärt underkuvat framförallt av USA-imperialismen [1] och USA ger order direkt till sina marionetter i det pågående folkmordet. President Alan Garcias uttalande ovan syftar alltså inte till att öppna dörren för amerikanerna, för dörren har stått öppen de senaste 90 åren, det syftar till att legitimera ännu fler amerikanska soldater i kriget mot folket. På landsbygden står amerikanska specialstyrkor och deras peruanska marionetter direkt mot det allt mer upproriska och kämpande folket. Nu har de kallat in den israeliske folkmördaren Israel Ziv och köpt nya stridshelikoptar för att försöka ringa in och utrota befolkningen i de av Perus Kommunistiska Parti befriade områdena med direktdemokrati och slå ner alla de tusentals demonstrationer och strejker som pågår dagligen.

[1] www.state.gov. Enligt USAs utrikesdepartement är USA den största utländska investeraren, före Storbritannien och Spanien. ”Bakground note: Peru”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar