söndag 5 juni 2011

Innehållet i flygbladet på svenska (ej en fullständig översättning)

Rösta inte! Gå inte i borgen för de borgerliga valen!

Två kandidater, två ansikten, men ingen av dem kommer att lösa Perus problem. De grundläggande problemen för Peru är inte vilken person som ska vara ansiktet för den ruttna reaktionära staten, utan den halvfeodala och halvkoloniala karaktären på samhället. Denna karaktär är upphovet till de svårigheter som det peruanska folket upplever dagligen. Detta är grunden till arbetslösheten, till fattigdomen, till kriminaliteten, till korruptionen, till luftföroreningarna, till folkmorden, till att miljoner måste fly sitt hemland i jakt på ett bättre liv, till den eftersatta infrastrukturen, till jordbrukets förfall, etc., etc. . Ingen av kandidaterna vill rubba det minsta på dessa förhållanden.

Vi känner alla Keiko Fujimoris bakgrund, hon är uppväxt i SINs bunker, hon såg hur sin far och Montesinos planerade folkmord, som i La Cantuta och Barrios Altos. Hon vill återupprätta den regim som inledde den hejdlösa utförsäljningen av landet, som kontrollerade all media, som upplöste parlamentet och lät USA ta ledningen direkt i undertryckandet av folkets uppror. Under hennes far ökade tillväxten, men vi vet alla vem som blev rika medan folket fallit ner i en spiral av allt större fattigdom.

Ollanta Humala försöker framställa sig som en ”vänsterman”, men varken i hans partiprogram eller vallöfte finns ett ord av verklig förändring av de plågor som drabbar den peruanska nationen. Han säger själv att han kommer att hålla fast vid alla avtal och löften som den härskande klassen har givit sina utländska herrar, som t.ex. TLC med USA. Ollanta är samme servile tjänare till imperialismen som när han under namnet kapten Carlos mördade, våldtog och torterade bönder i det s.k. ”kontrasubversiva” kriget. Kom ihåg att även Fujimori, Toledo och tidvis Alan Gracia har framställt sig som folkets och de fattigas representanter.

De enda lösningarna är att utrota feodaliteten i grunden, att göra den peruanska nationen till herre i eget hus genom att kasta ut imperialisterna och att skapa ett nytt Peru där folket har makten och inte klickar från de reaktionära klassrna. Detta kan endast göras genom att utveckla folkkrig över hela det peruanska territoriet, och genom att expropiera imperialismen, feodalismen och storbourgeoisiens egendom. Vem som än blir utsedd till president för den gamla staten kommer de att fortsätta samma politik som sina föregångare, för grunden till politiken ligger inte i personer utan i systemet. Låt dem inte använda din röst för att ge legitimitet åt utplundringen, förtrycket, folkmordet och lögnerna.

De bedrar folket, låt det inte ske i ditt namn!

De utplundrar folket, låt det inte ske i ditt namn!

De förtrycker folket, låt det inte ske i ditt namn!

De mördar folket, låt det inte ske i ditt namn!


SKDRP
-Frank

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar