torsdag 14 april 2011

Valbojkott!

Imperialisterna försöker kanalisera folkets missnöje in i parlamentet. Valen har därför blivit ett viktigt instrument för imperialismen att lägga band på de folkliga kamperna.

För att folkmajoriteten skall få ett drägligt liv så måste ju USA-imperialisterna och alla andra imperialister köras ut ur landet. Deras företag och den peruanska statens företag måste konfiskeras. Jordens måste tas från godsherrarna och delas ut till bönderna och det inhemska nationella kapitalet måste stödjas. Detta låter sig knappast göras genom parlamentet utan genom den ny-demokratiska revolutionen som innebär att man bygger upp en ny verklig demokrati som ersätter den gamla staten. Det är därför de peruanska revolutionärerna har kommit fram till parlamentarismen inte är en framkomlig väg.

Vår förenings mål är ju att främja den ny-demokratiska revolutionen i Peru. Vi anser därför att det är viktigt att folket inte passiviseras genom att de sätter sina förhoppningar till den ena eller andra kanidaten. Vi satte därför upp affischer som uppmanade folk att inte rösta på och runt vallokalen på Åsö Gymnasium på Södermalm i Stockholm. På valdagen passade vi på att sälja tidningar i närheten av vallokalen.

Byråkraterna på ambassaden hade nog förväntat sig något slags bråk för de hade sett till att ordna en liten filur med ordningsvaktsbricka som var på helspänn hela dagen.

Många var glada att se oss och det fina vädret bidrog till att folk stannade köpte tidningar och diskuterade. Några berättade att de inte röstade utan bara ville gå dit och titta. Vi borde ha varit ute en längre tid och vi insåg efteråt att vi missade många som nog hade varit intresserade.

Frank

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar