måndag 11 juli 2011

Världsherraväldets ledningsstruktur

Ok, de har inte riktigt världsherravälde och de kommer aldrig att få det men om man ser en karta hur de har delat upp världen i olika kommando-zoner så får man lätt intrycket att de faktiskt vill styra hela världen. Om man lägger samman det intrycket med vad de faktiskt sysslar med, att upprätta militärbaser och andra militära anläggningar jorden runt så inser man att de lägger ner rätt mycket kraft för att lyckas med det också.

3 kommentarer:

 1. Blev nyfiken eftersom något verkade saknas på kartan, nämligen det ganska nya Afrika-kommandot. Kolla här för en aktuellare karta där gränserns dragist om: http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Combatant_Command . USA:s afrikakommando kom till 2007, och en del av senare tiders elände kan kanske förklaras av det. Afrika riskerar att bli ett slagfält mellan USA/NATO och Kina när de kappas om råvaruresurserna över huvudet på de arma afrikanerna. Just nu håller en ny svältkatastrof på att dra igång i Östafrika, men jänkarna verkar mest vara intresserade av drönarkrigföring och att sänka försök att få till fred i Somalia. Så ur den synpunkten spelar det ingen roll hur många eller få kommandon de har, politiken i sig är ond.

  SvaraRadera
 2. TAck, helt rätt, dåligt av mig att sprida gammal information. Kampen om Afrikas råvarukällor har ju ökat kraftigt de senaste åren och det verkar tyvärr som Afrika redan har blivit ett slagfält mellan USA/NATO och Kina. USA använder t ex Chad som hjälper till att driva på inbördeskriget i Västra Sudan samtidigt som Kina understödjer regimen i Norra Sudan. Det verkar även som om USA är djupt iblandat i inbördeskriget i Demokratiska republiken Kongo genom att driva på Rwanda att fortsätta kriget om östra Kongo samtidigt som Kina har nära band med regimen i Kongo och antagligen är landets största investerare. Vad gäller Somalia så är USA Sverige i högsta grad medansvariga för svältenkatastrofen där. Ja, det verkar kanske konstigt. Men vad hände, 2006 och därefter. Somalia fick en regim som ordnade fred i hela landet, USA gillade inte regimen och anföll genom Etiopien och Sverige har gjort allt möjligt för att understödja quislingregimen som USA upprättade och som endast kontrollerar centrum i Mogadishu med hjälp av barnsoldater. Folk borde få veta. /mvh Frank

  SvaraRadera
 3. På lite sikt finns det en risk att USA/NATO och Kina brakar ihop någonstans i Afrika i ett råvarukrig. Just nu är väl risken liten, men på sikt kan det leda till riktigt storkrig. Det är ytterligare en orsak till att få bort svenska soldater från NATO-krigen fort som tusan, innan det eventuellt smäller.

  Läget på Afrikas horn verkar väldigt otäckt just nu. Ny jättesvält på gång i ett halvdussin länder, men USA bara eldar på inbördeskriget i Somalia.

  SvaraRadera